مادربرد در واقع به منزله مغز و پل ارتباطی بین قطعات درونی و دستورات کاربر است که فعالیت های سی پی یو، کارت گرافیک و سایر اجزا را به یکدیگر وصل می کند.مادربرد به نوعی میزبان تمامی قطعات حیاتی کامپیوتر است و کانکتور و اسلات بیشتر قطعات روی این برد تعبیه شده اند. به همین دلیل وجود کوچکترین ایراد ویا نقص در این قطعه حیاطی، عملکرد دستگاه شما را مختل می کند. تست سلامت مادربرد به شما کمک می کند که بتوانید ایرادهای احتمالی این قطعه را تشخیص داده و در زمان مناسب آنها را برطرف کنید. بنابراین شما باید به خوبی با معایب این قطعه آشنایی داشته باشید تا بتوانید از بروز مشکل در سیستم خود جلوگیری کنید. با کایوش همراه باشید تا در این مطلب به بررسی تست سلامت مادربرد و درصورت نیاز راهنمای تعمیر مادربرد می پردازیم. پس از مطالعه این مطلب شما خواهید توانست با تست مادربرد از سلامت مادربرد خود و در صورت نیاز به تعمیر و یا تعویض آن را با آگاهی به کارشناسان و تکنسین های مربوطه بسپارید.تعمیر مادربرد کار ساده ای نیست و حساسیت های ویژه دارد. همکاران کایوش در بخش تعمیرات لپ تاپ با استفاده از دستگاه ها و تجهیزات پیشرفته فرایند تعمیر مادربرد را به شکل اصولی و حرفه ای انجام می دهند. با ما همراه باشید.
اهمیت تست مادربرد و تشخیص نیاز به تعمیر مادربرد
در صورتی که تست مادربرد به درستی انجام شود می تواند تمام ایرادات احتمالی را مشخص می نماید. و در واقع هر زمان که شما زودتر متوجه خرابی مادربرد لپ تاپ خود شوید، زودتر خواهید توانست آن را تعمیر و از آسیب و در نتیجه هزینه های بیشتر جلوگیری نمایید.از طرفی تست سلامت مادربرد راهی برای پی بردن به کارایی مادربرد دست دوم است. بدین ترتیب شما از وضعیت کلی مادربرد مطلع خواهید بود و اگر اختلال دردسرسازی درون سیستم مشاهده نمایید، فرآیند خرید را کنسل می کنید.
طریقه ی تست سلامت مادربرد
برای تست مادربرد باید بخش های اصلی آن را تست کنید:
تست ورودی کارت ( PCI-E)
در صورتی که خرابی مربوط به ورودی کارت باشد می تواند عملکرد کارت های متصل به مادربرد همانند کارت گرافیک را تحت تاثیر قرار دهد. معمولا با چشم می توان وضعیت این ورودی ها را بررسی کرد. در هنگام خرید مادربرد دست دوم حتما دقت فرمایید که کارت گرافیک به خوبی به ورودی کارت متصل شود.
سوکت سی پی یو
از آنجا که cpu جز اصلی ترین قطعات لپ تاپ یا کامپیوتر شما می باشد، خرابی، شکستگی و یا حتی دفرمه شدن آن خسارات جبران ناپذیری بر روی سی پی یو شما ایجتد می کند.پایه ها و پین های سوکت سی پی یو را حتما پیش از خرید مادربرد دست دوم چک کنید. عملکرد کلی لپ تاپ یا کامپیوتر شما وابسته به سوکت سی پی یو است.
تست ورودی usb قبل از تعمیر مادربرد
اتصال لوازم جانبی از جمله، هارد، فلش، گوشی موبایل، موس، اسپیکر و … اهمیت بسیاری دارد. بنابراین برای تست مادربرد حتما باید ورودی های یو اس بی را هم مد نظر داشته باشید. اختلالات ساختاری ورودی یو اس بی می تواند راه اتصال دستگاه های جانبی را از بین ببرد. جهت تست سلامت مادربرد یک دستگاه جانبی سالم را به ورودی USB متصل کنید و وضعیت کلی مادربرد را بسنجید.
پورت های اضافی برای اتصالات مختلف در مادربرد
پورت های اضافی، شامل ورودی های صفحه نمایش و اسپیکرها و میکروفن و … می شوند. جهت تست پورت های اضافی، کافی است که هر یک را به صورت مجزا تست نموده و با استفاده از Device Manager از عملکرد آن ها اطمینان حاصل کنید.
تست اسلات رم قبل از تعمیر مادربرد
تست این قسمت از مادربرد نیاز به تخصصی و دانش کافی دارد که پیشنهاد ما این است که آن را به تکنسین های متخصص همچون همکاران ما در تیم کایوش بسپارید. از علائم ظاهری خرابی اسلات رم می توان به هنگ کردن کامپیوتر و یا بوق زدن آن، نمایش ارورهای مرتبط با خرابی رم را نام برد.
تعمیر مادربرد و یا تعویض مادربرد
علائم خرابی مادربرد
اصلی ترین نشانه های خرابی مادربرد، کار نکردن کامپیوتر یا لپ تاپ است. به عنوان مثال هنگامی که شما لپ تاپ خود را روشن میکنید فن آن شروع به کار کردن می نماید ولی نمایشگر آن روشن نمی شود. گاهی هم صدای هارد به وضوح شنیده می شود که در این صورت نیز به احتمال زیاد ایراد از مادربرد است. توصیه تیم کایوش این است که در اولین فرصت اقدام به تعمیر مادربرد دستگاه خود نمایید.عدم تعمیر مادربرد در زمان مناسب و تداوم مشکلات این قطعه، می تواند زمینه ساز بروز ایراداتی در سایر بخش های دستگاه شود.خبر خوب این است که برد مادربرد قابل تعمیر می باشد مگر در صورتی که دچار سوختگی و یا سولفاته شدن شده باشد، که در اینصورت باید آن را تعویض نمود.
بطور کلی تعمیر مادربرد لپ تاپ و یا کامپیوتر را در 4 دسته کلی می توان تقسیم بندی کرد:
- تعویض چیپ مادربرد
- تعویض قطعات SMD
- تعمیر سوکت cpu مادربرد
- رفع قطع شدگی مدار مادربرد
نحوه تعمیر مادربرد
پیش از تعمیر مادربرد نیاز است که کارشناس یا تکنسین مربوطه اطلاعات، دانش، و تجربه کافی بدلیل مهم و حساس بودن این قطعه داشته باشد. و بتواند ساختار و بدنه اصلی مادربرد را به خوبی بررسی کند. چرا که مادربرد قطعه ای است که امروزه فقط در لپ تاپ و PC کاربرد ندارد بلکه در سایر دستگاه های الکترونیکی نیز وجود دارد که باید نسبت به آنها شناخت کافی داشت.
تعمیرات مادربرد در مرکز تعمیرات تخصصی لپ تاپ کایوش
تعمیر مادربرد از جمله خدمات مرکز تعمیرات تخصصی لپ تاپ کایوش است که کارشناسان ارشد و تکنسین های با تجربه و متخصص با شناخت کافی از همه اجزای مادربرد و همه انواع مادربرد، هر آنچه را که تعمیر مادربرد نیاز داشته باشد در اختیار دارند و هیچ محدودیتی ندارند. تعمیرات مادربرد در مرکز تعمیرات کایوش شامل موارد بسیاری می شود، که اینها تنها چند مورد آن است.
- عیب یابی بخش پردازنده CPU و اشکالات متداول آن
- عیب یابی بخش رم RAM و عیوب متداول که مین برد تصویر نمی دهد
- روش ها و قلق های تعمیر مادربرد گیگابایت و ایسوس از پرفروشترین های بازار ایران
- انواع مادربورد از لحاظ ساختار و رتبه بندی در ساپورت پردازنده ها مانند: Intel ,ASUS ,GIGA ,MSI ,SOLTECK ,ELITE
- بررسی مین بردهای مختلف از لحاظ قدرت و کارایی
- ولتاژ گیری مادربرد
- عیب یابی آی سی I/O و اهمیت این آی سی روی مدار مین برد
- تعمیر مادربرد هایی که هنگ می کنند و بعد از ساعتی خاموش می شود
- رفع عیبی که کارت PCI و کارت گرافیک برای مین برد بوجود آورده است
- تعمیر مادربردهای سرور و مین بردهای مینی کیس ها
- عیب یابی چیپ شمالی و چیپ جنوبی مادربرد و مین بردهایی که تک چیپ هستند
- در آوردن و جا زدن آی سی های مین برد
- تعویض اسلات گرافیک و پورت های خروجی
- تعمیر کامپیوتر که در اثر اسمبل کردن ناهمگون ایراد دار شده است