قطعات و لوازم لپ تاپ

بررسی علت داغ شدن لپ تاپ و راهکار ها

داغ شدن لپ تاپ

بررسی علائم و علت داغ شدن لپ تاپ و ارائه راهکار های مناسب

در دنیای امروز لپ تاپ و یا گوشی هوشمند جز جدا نشدنی زندگی است. به طوری که بسیاری از امور روزانه زندگی شخصی و کاری و یا تحصیلی به آن وابسته است. از همین حیث توجه به کارآمدی و سلامتی و نگهداری این دستگاه ها بیش از پیش اهمیت دارد. گرم شدن اجزای داخلی و قاب بیرونی لپ تاپ امری طبیعی است که ممکن است به دلایل نرم افزاری و یا سخت افزاری گرمای آن بیش از حالت عادی باشد.در این صورت باید آن را جدی گرفت، چرا که می تواند آسیب های بسیار و یا جبران ناپذیری به لپ تاپ و یا نوت بوت وارد کند. در این مقاله تیم کایوش قصد دارد با توجه به تجربه چندین ساله ی خود در زمینه تعمیر تخصصی لپ تاپ و نوت بوک به بررسی علت داغ شدن لپ تاپ و راهکار های مناسب جهت رفع آن بپردازد.

ارتباط برند لپ تاپ و داغ شدن آن

با وجود بهره مندی لپ تاپ های تازه عرضه شده از فناوری روز باز هم مشکل داغ شدن لپ تاپ جز مشکلات چشمگیری است که با وجود تلاش های شرکت های سازنده بهبود یافته اما بطور کامل رفع نشده است. داغ شدن لپ تاپ ها بیشتر از کامپیوتر های رومیزی است. چرا که علت آن را فشرده بودن فضای داخلی بین اجزای لپ تاپ دانست.

فرقی هم ندارد این لپ تاپ اچ پی (HP)، دل، ایسوس (Asus)، لپ تاپ قدیمی و یا حتی لپ تاپ گیمینگ باشد. معظل داغ شدن لپ تاپ در هر لپ تاپی میتواند بوجود بیاید. در وهله نخست می‌بایست علائم داغ شدن و سپس دلایل این داغ شدن لپ تاپ بررسی گردد و در نهایت راهکار مناسب را بکار گرفت .

 

تشخیص دمای لپ تاپ

معمولا دمای لپ تاپ نباید از 60 – 70 درجه سانتی گراد فراتر رود و بیشتر از این دما برای لپ تاپ می تواند باعث آسیب شود. ابزار و مسیر های زیادی برای تشخیص گرمای لپ تاپ وجود دارد اما راحت ترین آن ها استفاده از برنامه های همچون : HWiNFO ، Core Temp و HWMONITOR است . این برنامه ها اقلام داخلی لپتاپ چون پردازنده ، کارت دیسک و کارت گرافیک را به شما نشان میدهد و می توان به گرمای داخلی لپ تاپ دست پیدا کنید و به دمای آنها پی ببرید.

زمانی که مطمئن شدید فن لپتاپ خراب شده و از کار افتاده است،باید حتما آن را پیش یک تعمیرکار ماهر ببرید. معمولا تعمیر و یا تعویض قطعات لپ‌تاپ، یک کار تخصصی بوده و هر کسی نمی‌تواند این کار را انجام بدهد.

تعمیرکاران قطعات و سخت‌افزارهای لپ‌تاپ هم دوره‌های مخصوص این کار را سپری کرده‌اند و مجهز به ابزارهای کاملا حرفه‌ای هستند. آن‌ها با استفاده از این ابزارها، می‌توانند به راحتی ایراد جزء به جزء قطعات لپ‌تاپ‌تان را مشخص کرده و آن‌ها را رفع کنند. عدم بهره‌مند شدن از یک فن خنک‌کننده، علت اصلی داغ شدن لپ تاپ است. در نتیجه، سعی کنید هنگام تعویض فن خنک‌کننده لپ‌تاپ، از بهترین نوع آن استفاده کنید. اگر تعمیرکارتان به شما گفت که بهتر است فن خنک‌کننده را تعویض کنید، به خاطر هزینه‌ی آن، گزینه تعمیر را انتخاب نکنید.

فن لپ تاپ

تعمیر فن لپ تاپ

 

در صورتی که لپ تاپ شما هر کدام از نشانه های زیر را داشت نباید آن را نادیده گرفت و بایست به بررسی علت آن پرداخت. البته برخی از نشانه های زیر ربطی به گرم شدن لپ تاپ نداشته باشد ، از این رو به شما می گوییم که چگونه فهمید مشکل از گرما است .

 

علائم و نشانه های داغ شدن بیش از حد لپ تاپ

1. چرخش مداوم فن و سرعت حداکثری و تولید صداهای غیر عادی .
2. داغ شدن بیش از حد بدنه لپ تاپ که نمی توان بیشتر از چندثانیه آن را لمس کرد .
3. کار نکردن فن حتی در زمان انجام محاسبات سنگین با لپ تاپ .
4. خاموش و آف شدن لپ تاپ به صورت ناگهانی وقبل از بروز هر گونه پیغام هشدار .
5. بروز خطا و صفحه آبی مرگ حین استفاده سنگین.
6. کند شدن لپ تاپ در زمان انجام کارهای روتین و نرمال
7. هنگ کردن و فریز شدن لپ تاپ به طوری که حتی نشانگر موس هم تکان نمی خورد و کار نمی کند.

 

 علت داغ شدن لپ تاپ

کثیف بودن قطعات لپ تاپ

کثیف بودن  قطعات موجود در بدنه لپ تاپ می تواند  یکی از اصلی‌ترین علل گرم شدن لپ تاپ، باشد. از این رو توصیه می‌شود سرویس‌های دوره‌ای مرتبط با قطعات لپ تاپ و فن آن جدی گرفته شده و در بازه‌های زمانی مشخص انجام شود. در صورتی که از پوشش محافظ بر روی لپ تاپتان استفاده می‌کنید، از مانع نبودن آن مطمئن شوید.

این احتمال وجود دارد که پوشش مذکور مانع جریان هوا شده و نفوذ آلودگی به داخل لپ تاپ را سبب گردد.

گرفتکی مجرای هوا و گرد و غبار گرفتن فن ها

گرمای بیش از حد می تواند به دلیل عدم تهویه ناکافی زیر لپ تاپ باشد.

هر چقدر هم در نگه داری و نظافت لپ تاپ کوشا باشیم باز هم نمیتوان از شر ریز گرده ها و گرد و خاک در امان ماند . به مرور زمان این ریز گردها و دیگر آلودگی های محیط مجراهای تنفسی لپ تاپ و دریچه فن ها را مسدود می کنند و نتیجه آن بالا رفتن گرمای لپ تاپ می شود . در صورتی که صدای چرخش فن واضح شنیده می شود اما حجم هوای خروجی کمتر از صدای آن است ، امکان گرفتگی آن وجود دارد.

ناهموار بودن سطح زیر لپ تاپ و تهویه ضعیف

به احتمال زیاد یکی از اصلی ترین علت ها های داغ شدن و گرمای داخل بسیاری از لپ تاپ تهویه ضعیف و نامطلوب باشد . در زمانی که شما لپ تاپ را بر روی فرش ، پتو ، بالش و پاهایتان میگزارید منافذ عبور هوا و تهویه بسته می شود و باعث داغ شدن لپ تاپ می شود که این امر در لپ تاپ هایی که فاقد فن هستند بیشر به چشم می آید .

استفاده از نرم افزار و آنتی ویروس های سنگین

اجرای تنها یک برنامه سنگین با پردازش‌های گرافیکی بالا نیز می‌تواند سبب داغ شدن بیش از اندازه لپ تاپ گردد. به خصوص اگر همزمان باچندین برنامه اجرا شود. این اتفاق ممکن است در مواقع دیگری که مستلزم پردازش‌های فشرده هستند نظیر ساخت موسیقی، تدوین ویدیو و یا کار با فتوشاپ نیز رخ دهد.
در ساخت لپ تاپ ها از قطعات سخت افزاری ضعیف تری نسبت به کامپیوتر های رومیزی اداری وشخصی، استفاده شده است. به همین دلیل برخی از آنتی ویروس ها و ابزار های امنیتی برای نصب و راه اندازی بر روی لپ تاپ مناسب نیستند و باعث لود شدید CPU می شود که یکی از عواقب آن افزایش دمای CPU است .
لپ تاپ های اقتصادی یا دانشجویی توانایی و قدرت لازم برای اجرای نرم افزار های گرافیکی و محاسباتی سنگین را ندارند. رندرگیری باعث درگیر شدن حداکثری قطعات بدنه لپ تاپ و افزایش دمای لپ تاپ می شود که در نهایت باعث کاهش عمر دستگاه می شود

مشکلات نرم افزاری، کُهنگی سیستم عامل و قدیمی بودن درایورها

درگیر بودن دائمی cpu که به دلیل وجود خطاهای نرم افزاری و برنامه‌های معیوب می تواند باعث گرمای بیش از حد لپ تاپ شود. همچنین اجرای ناخواسته برنامه‌ها با راه اندازی ویندوز می‌تواند باعث افزایش لود پردازنده و در نتیجه آن افزایش دما شود. وجود بد افزار را در سیستم خود بررسی کنید و آن ها حذف نمایید.

برخی مواقع ممکن است به روز نبودن درایور ها در داغ شدن لپ تاپ تاثیر گذار باشند. اگر خیلی وقت است که ویندوز عوض نکرده اید، بهتر است این مورد را نیز تست کنید و درایورها را نیز بروزرسانی کنید.

راهکار های مناسب جلوگیری از داغ شدن لپ تاپ

  • دمای لپ‌تاپ را به صورت مرتب چک کنید و از سلامت قطعات و فن لپ تاپ اطمینان حاصل فرمایید.
  • به طور مرتب اقدام به تمیز کردن لپ‌تاپتان کنید. به هیچ عنوان هنگامی که لپ‌تاپتان روشن است با اسپری الکل و یا آب و هر مایع دیگری، اقدام به تمیز کردن سیستم‌تان نکنید.برای این کار بهتر است هر هفته یک بار، پس از خاموش کردن لپ‌تاپتان، آن را با یک دستمال نم‌‌دار تمیز کنید.
  • علاوه بر فن لپتاپ، درگاه‌های ورودی معمول روی لپ تاپ نیز ترجیحاً می‌بایست هر سه ماه یکبار تمیز شوند. در صورت عدم داشتن مهارت و دانش لازم جهت انجام این کار، توصیه می‌شود به یکی از مراکز ارائه دهنده سرویس‌های مرتبط با تعمیر لپ تاپ، نظیر کایوش مراجعه نمایید
  • یک کاور و یا کیف باکیفیت برای سیستم‌تان خریداری کرده و هنگامی که از آن استفاده نمی‌کنید، لپ‌تاپ را داخل کاورتان قرار بدهید. چرا که لپ‌تاپ در بیشتر مواقع داخل کاور قرار گرفته و گرد و غبار زیادی وارد سیستم نمی‌شود.
  • سیستم عامل خود قدیمی خود را بروز و مجدد نصب کنید. سپس به نصب مجدد برنامه های کاربردی خود با ورژن جدید تر متناسب یا لپ تاپ خود بپردازید. هنگام بازی  و یا اجرای نرم افزار های سنگین محاسباتی و یا گرافیکی، برنامه‌های ناقص یا معیوب را به طور کامل پاک کنید. با بررسی لیست StartUp ویندوز مانع از اجرای ناخواسته برنامه‌های غیر ضروری شوید.
  •  هنگام کار با برنامه های سنگین  هر از چندگاهی به لپ تاپ خود استراحت دهید.
  •  از آنتی ویروس های سبک و کم حجم متناسب با لپ تاپ و سیستم عامل  خود استفاده کنید.
  • از کمپرسور های هوا که مورد استفاده برای نظافت اتومبیل هستند، برای تمیز کردن و گرفتن گرد و غبار لپ تاپ خود اقدام کنید. هشدار! :هرگز از سشوار ، جاروبرقی و اسپری های شیمیایی (اسپری ناهید و …) برای تمیز کردن لپتاپ اسفاده نکنید.
  • همواره لپ اپ خود را بر روی سطوح صاف و سیقل قرار بدهید و یا از کول پد خنک کننده لپ تاپ استفاده کنید.
  • در صورتی که متوجه شدید داغ شدن لپ تاپ شما می تواند به دلیل خرابی قطعات سخت افزاری باشد. با مراجعه به مراکز تعمیر تخصصر لپ تاپ برای تعویض قطعات آسیب دیده و سرویس دوره ای لپ تاپ، از سالم بودن لپ تاپ خود اطمینان حاصل فرمایید.

در این مقاله با دلایل داغ شدن لپ تاپ و راه های جلوگیری از آن آشنا شدیم. لپ تاپ ها دارای تهویه ضعیف تری نسبت به کامپیوتر های خانگی هستند بنابراین داغ شدن در آن ها مشکل شایعی است. رعایت نکاتی که در این مقاله به آن ها اشاره کردیم می تواند تا حد زیادی از رو به رو شدن با این مشکل جلوگیری کند. در صورتی که نیاز به راهنمایی بیشتری دارید، می توانید از طریق بخش نظرات سوالات خود را مطرح کنید. کارشناسان تیم کایوش به سوالات شما پاسخ خواهند داد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *