تاچ پد یک دستگاه کنترل موقعیت ورودی لپ تاپ و بهترین جایگزین برای موس است. صفحه لمسی توسط انگشت کاربر کنترل میشود، وقتی انگشتان او را روی سطح آن بلغزانند. صفحه لمسی امکان حرکت سریع نشانگر بر روی صفحه مانیتور را دارد در حالی که حرکت انگشت در سطح صفحه لمسی کند است.
اکثر تاچ پد لپ تاپ ها از جمله لنوو و ایسوس دارای دو دکمه است که با آنها کلیک چپ و راست کلیک عملکرد دکمههای موس را دارد. در جدیدترین صفحه لمسی ها سطح بزرگی برای قرارگیری و حرکت نوک انگشتان در نظر گرفته میشود و دکمههای آنها به دلیل راحتی کاربران در زیر سطح قرار گرفته شده است.
تاچ پد لپ تاپ از قطعات پراستهلاک می باشد که می تواند در معرض خرابی بسیاری قرار گیرد. خرابی تاچ پد می تواند به دلایل متفاوتی رخ دهد. مشکلاتی که ممکن است در صورت خرابی این قطعه لپ تاپ ایجاد شود شامل عدم تشخیص موقعیت انگشت، عدم واکنش به لمس کاربر و عکس العمل با تاخیر و یا عملکرد ضعیف خواهد بود، که نیازمند تعمیر تاچ پد لپ تاپ خواهد شد. این خرابی هم براثر مشکلات نرم افزاری و هم سخت افزاری ایجاد شود. بهترین استراتژی برای عیب یابی این قطعه این است که ابتدا در مرکز تخصصی تعمیر تاچ پد لپ تاپ مراجعه شود تا منشا مشکل سخت افزاریست یا نرم افزاری و سپس رویکرد تعمیراتی برای تعمیر تاچ پد لپ تاپ را بر مبنای آن در نظر گرفته شود. برای تعمیرات تاچ پد نیاز است حتما تعمیرکار مربوطه مهارت و دقت لازم را داشته باشد.
داشتن ابزار ها و دستگاه های تخصصی لازم برای تعمیر کردن تاچ پد لپ تاپ اهمیت زیادی دارد. مجموعه کایوش واقع در پاساژ کامپیوتر ایران انواع سرویس های تخصصی نرم افزاری و تعمیرات سخت افزاری با کیفیت و گارانتی شده را به کاربران ارائه می دهد.
ابتدا به بررسی دلایل خراب شدن و سپس شیوه های رویکرد رفع مشکل و نکات مهم عیب یابی می پردازیم.
نحوه عیب یابی تاچ پد لپ تاپ
ابتدا از بعد نرم افزاری مشکل را بررسی و یک سری تنظیمات و راه کار هایی در هیمن راستارا انجام می شود. اگر با هر یک از این روش ها مشکل تاچ پد برطرف نشود، برای تعمیر کردن تاچ پد لپ تاپ تعمیرات سخت افزاری مورد نیاز را در نظر گرفته می شود. در نتیجه در ادامه ابتدا روش ها و راه حل های تعمیرات نرم افزاری را بررسی می کنیم و در ادامه در صورت ادامه دار بودن مشکل تاچ پد لپ تاپ، تعمیرات سخت افزاری مورد نیاز را در این مقاله بررسی خواهیم کرد.

تعمیر تاچ پد لپ تاپ با ریستارت کردن
گاهی وجود یک سری باگ در سیستم عامل و یا خرابی فایل های سیستمی می تواند دلیل مهمی برای از کار افتادن تاچ پد باشد. اولین اقدام برای رفع مشکل تاچ پد لپ تاپ، بوت شدن سیستم است.. معمولا در صورت هنگ کردن سیستم سایر دکمه های کیبورد هم کار نمی کنند و در این حالت سیستم به دلیل هنگ کردن نسبت به بخش های سخت افزاری واکنشی نشان نمی دهد. بهترین روش برای رفع هنگی سیستم، یک بار خاموش و روشن کردن یا ریستارت کردن آن است. معمولا با انجام این کار مشکل برطرف شده و دیگر نیازی به تعمیر تاچ پد لپ تاپ به صورت تخصصی تر نیست.
برای اطمینان از هنگ کردن دستگاه، کافی است یکی از دکمههای صفحه کلید را فشار دهید؛ اگر سیستمعامل نسبت به دکمههای صفحه کلید بیتفاوت بود، لپتاپ شما هنگ کرده است. برای رفع این مشکل یعنی هنگ کردن دستگاه، کافی است لپ تاپ خود را ریاستارت نمایید.
اعمال تنظیمات مجدد تاچ پد لپ تاپ
برای دسترسی به تنظیمات تاچ پد در ویندوز کافی است، کلیدهای Windows را همزمان نگه داشته و سپس در بخش جستجو، عبارتchange mouse settings را وارد نمائید. به تنظیمات تاچ پد و یا ماوس لپتاپ خود وارد شده و در صفحه باز شده، می بایست جلوی عبارت Devices تاچ پد لپتاپ شما قرار گرفته باشد؛ اگر تاچ پد لپ تاپ خود را مشاهد نکردید، تاچ پد را انتخاب کنید. در صورت نیاز می توانید به خواست خود گزینه های مربوط به تاچ پد را تغییر دهید. در صورت تداوم این اشکال جهت تعمیر تاچ پد لپ تاپ توصیه ما این است که به کارشناس متخصص مراجعه نمایید. در روش دیگری هم توصیه می شود یک بار تاچ پد را غیر فعال کرده و مجددا فعال کنید. گاهی تنها با انجام این کار مشکل تاچ پد حل میشود و ممکن است به صورت تصادفی تاچ پد آن را غیرفعال کرده باشید. برای این منظور کافی است کلید های F5 F9 را فشار دهید.به روز رسانی و نصب مجدد درایور تاچ پد لپ تاپ
در روش دیگری که برای تعمیر تاچ پد لپ تاپ توصیه می شود، باید درایور مربوط به تاچ پد را به روز رسانی کرد یا در صورت نصب نادرست آن، یک بار دیگر مجدد درایور را نصب و راه اندازی کرد. از بخشمی توانید برای بررسی مشکل تاچ پد و بررسی مشکلات نرم افزاری و سخت افزاری موجود کمک بگیرید. در این جا باید گزینه Mice and other pointing devicesرا انتخاب کرده و روی آن دو بار کلیک کنید. در این جا با انتخاب تاچ پد لپ تاپ وارد بخش درایور شده و درایور را به روز رسانی کنید. در صورت نیاز به نصب مجدد نیز می توانید با استفاده از سی دی درایور لپ تاپ، درایور تاچ پد را مجدد نصب و راه اندازی کنید
به روز رسانی و نصب مجدد سیستم عامل
خرابی سیستم عامل ویا فایل های سیستمی می تواند باعث از کار افتادن تاچ پد باشد. با ری استور کردن سیستم عامل به حالت قبلی که هنوز تاچ پد کار می کرد یا نصب مجدد و به روز رسانی آن می توان مشکل را برطرف کرد. معمولا این کار می تواند در بسیاری از موارد مشکل از کار افتادن تاچ پد لپ تاپ را برطرف کند.
ویروسی شدن لپ تاپ
هجوم بدافزارها و ویروسی شدن لپ تاپ یکی دیگر از دلایلی است که سبب از کار افتادن تاچ پد لپ تاپ میشود. در صورتی که نرمافزاری بر روی سیستم خود نصب کردهاید که موجب شده است سیستم شما دائماً هنگ کند و یا در اجرای سیستم عامل اختلال به وجود آورده میتواند باعث شود تاچ پد آن از کار بیافتد. به شما پیشنهاد میکنیم که نرمافزار مربوطه را از روی لپ تاپتان پاک کنید و با نصب آنتی ویروس بروز لپ تاپ خود را ویروسکشی کنید.
تعمیرات سخت افزاری برای رفع مشکل تاچ پد لپ تاپ
مشکلات سخت افزاری از جمله فشار که نتیجه آن ایجاد شکستگی و یا فشار بر روی قطعات تاچ پد لپ تاپ باشد می تواند منجر به تعمیر و یا تعویض قطعه شود. گاهی در صورت استهلاک زیاد نیز ممکن است قطعه سخت افزاری تاچ پد از کار افتاده باشد و در نتیجه نیاز به تعویض این قطعه باشد.استفاده از قطعات اصلی و سازگار با لپ تاپ و نصب درست و دقیق تاچ پد توسط کارشناس متخصص و متبحر در این پروسه اهمیت بسیار زیادی خواهد داشت. با برقراری تماس تلفنی با کارشناسان کایوش و یا مراجعه حضوری به مجموعه کایوش می توانید از مشاوره لازم و خدمات مربوطه بهره بگیرید.